"

CINEMATOGRÁFUS // ESKÜVŐI FILMKÉSZÍTŐ

Trencsényi Péter

Amikor elkezdtem esküvői filmkészítőként dolgozni, a legfőbb célom az volt, hogy valami egyedit és különlegeset hozzak létre. Kialakítani egy sajátos alkotói stílust, amely magával ragadja a nézőt.

 Szerencsés embernek érzem magam, mert azzal foglalkozom, amit a legjobban szeretek, és úgy érzem ez a tökéletes munka számomra. Szeretem a spontán elkapott jeleneteket, az érzéki és gyengéd mozdulatokat, az olyan őszinte pillanatokat, amelyek visszatükrözik a pár személyiségét. Maximalista vagyok és mindig arra törekszem, hogy jobbnál jobbat alkossak.  

 “A legfőbb célom, hogy el nem múlóvá tegyem mindazt, ami soha többször nem ismétlődik meg és azt szeretném, hogy a filmjeim kivételes értéket képviseljenek.”

Hogyan dolgozom?

– Magyarország bármely pontján vagy akár külföldön is vállalok esküvői filmkészítést.
– A kiváló minőség érdekében professzionális gépekkel dolgozom.
– Minden esküvőmet 4K felbontásban forgatom.
– Lassított felvételeket használok az érzelmek és a filmes élmény fokozására.
– Légifelvételeket készítek a helyszín látványos bemutatására.
– Nagy hangsúlyt fektetek a színvilágra, minden jelenetet külön színezek az utómunkálatok során.
– Jogtiszta zenéket használok minden esküvői filmhez.
– A kreatív forgatáson rendezőként is tevékenykedem, az esküvő napján viszont jobban szeretem a spontán elkapott pillanatokat.

Mióta foglalkozom cinematográfiával? Honnan ered a filmezés iránti szeretetem?

Mindig is érdekeltek a kreatív, alkotó tevékenységek. Életemben először keresztapám volt az, aki kamerát adott a kezembe úgy 5-6 éves lehettem. Ő volt, aki a közvetlen környezetemben elsőként kezdett el kamerával dolgozni, épp egy családi összejövetel alkalmával egy rövid időre rám bízta a gépet. Még a mai napig megvannak ezek a felvételek. Ahogy felnőtté váltam, a kezdetekben egy kifejezetten esküvői filmekre szakosodott stúdiónál dolgoztam. Ennek már több mint tíz éve. Itt ismerkedtem meg az esküvők varázsával. Akkor még nem volt jelen a „cinematográfia” mint műfaji kifejezés és akkor még nem a manapság elterjedt DSLR vagy MILC gépekkel készültek az esküvői videók. Igazából ez az irányvonal volt, amibe beleszerettem, később a saját lábamra állított és azóta is magával ragad.

Milyen stílus jellemzi a filmjeimet? Mire fektetem a hangsúlyt egy esküvői film elkészítésekor?

Különböző stílusok és módszerek vannak az esküvő napjának bemutatására. Jelenlegi tendencia szerint a legtöbben, beleértve engem is nagy hangsúlyt fektetnek a színvilágra. Számomra a kreatív forgatáson készített jelenetek meghatározó szerepet töltenek be, itt nyílik lehetőség az igazán látványos felvételek elkészítésére. Szeretem kihasználni a fényviszonyok adta lehetőségeket, a spontán elkapott jeleneteket, az érzéki és gyengéd mozdulatokat, az olyan őszinte pillanatokat, amelyek visszatükrözik a pár személyiségét.  A legfőbb célom, hogy el nem múlóvá tegyem mindazt, ami soha nem ismétlődik meg és azt szeretném, hogy a filmjeim kivételes értéket képviseljenek.

Az esküvőkön kívül milyen egyéb felkéréseket vállalok?

Vállalkozásom fő profilja az esküvői filmkészítés, engem ez, ami jobban inspirál, mint bármi más. Tavasztól ősz végéig tartó időszakban nálam övé a főszerep. Persze minden más egyéb filmkészítési munkálatra nyitott vagyok. Készítettem már videóklipet, több image filmet, reklámfilmet és örülök, hogy egyre több felkérés érkezik az ilyen jellegű munkákra is.

Hol vállalok felkéréseket?

Nincs határ, bárhol a világon. Szeretek utazni és új helyszíneken dolgozni.  Az ország keleti részén élek itt értelem szerűen több megkeresésem van, viszont aminek nagyon örülök, hogy mostanra elmondhatom, országszerte érkeznek felkérések főképp Budapest és környékéről. Nagyon szeretnék külföldön is esküvői filmeket készíteni, egyszer már volt alkalmam Rómában egy kreatív forgatás alkalmával dolgozni, nagyon élveztem. Remélem, ahogy végre véget ér a jelenlegi vírushelyzet, újra a régi lesz minden és a világ bármely részén esküvői filmeket készíthetek.

NE MARADJ LE A LEGÚJABB ESKÜVŐI FILMEKRŐL! KÖVESS INSTAGRAMON ÉS CSATLAKOZZ FACEBOOK OLDALAM KEDVELŐIHEZ!